Ръководителят на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин публикува тази сутрин видеообръщение

...
Ръководителят на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин публикува тази сутрин видеообръщение
Коментари Харесай

Пригожин зове Зеленски да се изтегли от Бахмут

Ръководителят на частната военна компания  " Вагнер " Евгений Пригожин публикува тази заран видеообръщение към украинския президент Володимир Зеленски с молба да разреши на възрастните хора и децата да изоставен града. Бахмут е на практика обграден, останал е единствено веднъж, декларира Пригожин във видеото, което го демонстрира в цялостно бойно снаражение, с униформа, бронежилетка и каска, а зад тила му явно го пази защита. Видеопосланието е оповестено в петък от пресслужбата на канала му в Телеграм.

" Обръщам се към украинския президент Владимир Александрович Зеленски... Ако преди с нас се сражаваше професионална украинска войска, то през днешния ден виждаме все повече старци и деца. Те се бият, само че животът им край Бахмут е къс - ден-два. Дайте им късмет да изоставен града ", споделя Пригожин.

После камерата се обръща настрана, където стоят трима души - двама млади мъже, по-скоро момчета в ученическа възраст, и възрастен мъж, който моли Зеленски да чуе апела на Пригожин.

И украинските медии разпространиха информация за видеото на Пригожин. Там се отхвърля жителите да са украински военнопленници, а видеото се дефинира като режисура.

Тази заран в изявление за РБК-Украйна секретарят на Съвета за национална сигурност и защита Олексий Данилов заявява, че съветската войска е хвърлила всичките си сили за взлом на Бахмут, тъй като желае да заяви за завладяването на града допустимо най-скоро. Затова и в региона участват както постоянни войски, по този начин и наемници, само че те не могат да създадат нищо - " темпото на нахлуване обаче не дава отговор на упованията ".

Бахмут не е просто географска точка на картата на страната, ние знаем по какъв начин да действаме, утвърждава още Данилов, признавайки, че ситуацията е сложна и тежка.

Въпреки това секретарят на Съвета акцентира, че дори и неприятните вести от Бахмут няма да бъдат скрити от обществото.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР